Nou cicle de Tast de Vins

Sis sessions al voltant de la cultura vinícola de la DO Costers del Segre

Nou cicle de Tast de Vins
Nou cicle de Tast de Vins

Aquest curs 2025-2026, engeguem un cicle de tast de vins a càrrec del sommelier, periodista, formador homologat per la DO Jerez, formador avançat per a DO Cava, tècnic especialista en vins per la DO Montilla Moriles i formador per a restauradors de la DO Costers del Segre, Rafa Gimena Molina. Serà un cicle en què donarem a conèixer els vins de la DO Costers del Segre acompanyats d’altres vins del territori català. Inscripcions aquí.

PROGRAMA

  • Primer Tast: Dimarts, 18 de novembre de 2025: Títol: “Presentació del Llibre dels Vins de Lleida”. Tast de vins comentat. Panoràmica de la DO Costers del Segre.
  • Segon Tast: Dijous, 4 de desembre de 2025. Títol: “Els vins de les Valls del Corb”. Les Valls del Corb són reconegudes per la qualitat dels seus vins blancs i escumosos. Un petit grapat de cellers mantenen viva aquesta subzona tradicional de vinya. Terra de raïm macabeu i parellada, entre altres. Subzona Valls del Corb (DO Costers del Segre) - Vi convidat de la DO Cava.
  • Tercer Tast: Dimarts, 15 de gener 2026. Títol: “Els vins que van sobreviure al desert”. Tasts de vins procedents de vinyes regades pels diferents canals que al llarg de la història han transformat els paisatges i l’agricultura lleidatans (DO Costers del Segre).
  • Quart Tast: Dijous, 26 de març de 2026: Títol: “Els vins de les Garrigues”. Les Garrigues són un dels territoris de Costers del Segre amb la personalitat més marcada amb uns vins que parlen d’alçada, llargues maduracions i marinada. Subzona Garrigues (DO Costers del Segre) - Vi convidat de la DO Alella.
  • Cinquè Tast: Dijous, 7 de maig de 2026: Títol: “Els vins d’Artesa”. Les serralades del Prepirineu lleidatà són zones històriques en la producció de raïm. Cellers familiars, innovadors i fins i tot un de cooperatiu ens parlen de la terra i els homes i dones que la treballen i cuiden. Subzona Artesa (DO Costers del Segre) - Vi convidat de la DO Bages.
  • Sisè Tast: Dijous, 11 de juny de 2026: Títol: “Els vins que fan front al canvi climàtic”. Tastarem vins que busquen alçada i latitud contra les condicions climàtiques. Subzona Pallars (DO Costers del Segre) - Vi convidat de la DO Penedés.